specialist in elektrisch verwarmen

Sublime PLUS

Dit is de omschrijving van het product. Dit is de omschrijving van het product. Dit is de omschrijvi...

De meesten van ons hebben de lang verwachte en zeer verdiende vakantie in het vizier. Door de warme lome tropische juni dagen is de behoefte naar vakantie nóg meer aangewakkerd. Nog een paar drukke weken en dan reizen we weer massaal af naar veelal tropische oorden. Waar we in de winter thuis genoegen nemen met een krappe 20°C en nauwelijks voelbare warmte van onze laag temperatuur vloerverwarming, trekken we dan naar plekken met een dikke 30°C plus en de hoogste vorm van stralingswarmte. Alsof we het winterse gemis in een paar zomerse weken kunnen compenseren. We laven ons aan de bovengemiddelde stralings- en convectiewarmte alsof de batterij er mee kan worden opgeladen. Voor het eerst sinds maanden wordt er weer een boek opengeslagen en na het ontstressen in de eerste dagen beginnen we langzaam te wennen aan een normaler tempo van leven. We kijken niet meer op de klok, we eten en drinken wanneer we trek krijgen en ons hele systeem gaat in de rustmodus.

Zijn we over de helft van de vakantie, dan verandert er iets… Onze hoofden zijn leeg, de tank weer gevuld en langzaam betrappen we ons op het feit dat er weer toekomstplannen worden gemaakt.
Dit zijn per definitie de momenten waarbij we in stilte terugkijken, herbeleven en gelauwerd de toekomst herzien en bepalen. In deze momenten vinden bijvoorbeeld de plannen voor een nieuwe keuken of badkamer vaak het levenslicht. Nog maar zelden wordt er daarbij nagedacht over een mogelijke nieuwe energie voorziening en dat terwijl de cv-ketel toch al 15 jaar oud is.
Hier over nadenken zou een uiterst nuttige bezigheid zijn. Zonder druk oriënteren, want tot zeker half oktober is verwarmen nog niet nodig. Toch laat vrijwel iedere Nederlander zijn oude cv-ketel pas vervangen wanneer de oude min of meer overleden is. Onder druk wordt dan snel een nieuwe gekocht en geïnstalleerd om er vervolgens  gemiddeld weer 15 jaar aan vast te zitten. 15 jaar! Dan zitten we al rond 2035 en dat terwijl we van het aardgas af moeten en de prijs van een kubieke meter aardgas de nabije jaren alleen maar gaat stijgen!

Juist nu zijn de stille vakantie momenten nuttig om na te denken wat we met onze huisinstallatie zouden kunnen doen. Hoe gaan we onze installatie transformeren naar aardgas loos en het liefst zo energiezuinig mogelijk? Mag ik u een klein beetje op weg helpen?

Welke vertrekken bij u in huis worden eigenlijk (nog) verwarmd? Bij velen van ons stopt dat bij woonkamer/keuken, hal en badkamer. Op onze slaapkamers hebben we liever koele frisse lucht dan warmte en dus staan die vrijwel altijd uit. De badkamer gebruiken de meeste gezinnen in de vroege ochtenduren, dringend achter elkaar in krap 1,5 uur om vervolgens de rest van de dag er niet meer te vertoeven. Toch staan de meeste water gevoerde radiatoren de gehele dag open en verbruiken onnodige hoeveelheden energie. Bij de transitie van de verwarmingsinstallatie kunnen we ons afvragen of het nog nuttig is de gehele woning centraal te verwarmen. Masterwatt heeft vele uitstekende oplossingen om vertrekken lokaal te verwarmen. Warmte op die plek en op dat moment waar de mens het nuttig acht. Dat noemen wij efficiënt verwarmen. Niet meer de thermostaat in de woonkamer naar 24 graden, om 2 uur warmte op een werk of studeerkamer te krijgen. Niet de woning maar de mens als uitgangspunt voor verwarmen.

Maakt u deze keuze dan blijft uitsluitend de benedenverdieping over. De mogelijkheid om dit met een kleine warmtepomp in combinatie met vloerverwarming uit te voeren is dan heel voor de hand liggend en kan zelfs in combinatie met elektrische radiatoren voor een snelle opwarming, of in het tussenseizoen wanneer de vloerverwarming nog niet aan staat en het ’s avonds net even niet warm genoeg is.
Voor dit soort transformaties heeft Masterwatt een uitgebreid pakket elektrische radiatoren, badkamerradiatoren, infraroodpanelen en zelfs elektrische cv-ketels. We begrijpen dat u dit niet zelf allemaal alleen kunt samenstellen daarom is het motto van Masterwatt: “advies is ons belangrijkste product”.
Klop dus gerust eens bij ons aan, want wij helpen u graag transformeren!

We wensen u een fijne inspirerende zomervakantie!