0.2 Vrijstaande woning

Klimaatconcept

vrijstaande woning_01Een vrijstaande woning kenmerkt zich door grotere leefvertrekken en veelal een hoger gebruik van tapwater. Met dit concept voldoet de installatie aan het juiste comfortniveau.

In vertrekken die maar incidenteel verwarmd hoeven te worden is het zeer rendabel om lokale elektrische verwarming toe te passen. Er wordt alleen energie gebruikt wanneer dat nodig is. Bij een traditioneel systeem wordt aanspraak gemaakt op de gehele installatie, ook bij het verwarmen van een enkele ruimte.

De radiatoren van Masterwatt voorzien in hoge mate van comfort door een goede regeling, door de juiste hoeveelheid convectie en door natuurlijke straling. Door de stralingswarmte voelt men zich comfortabel en aangenaam en met convectiewarmte treden er geen temperatuur-verschillen op in het vertrek.

Masterwatt adviseert u in alle aspecten van het bouwproces en is bij voorkeur vanaf de ontwerpfase tot aan de uitvoeringsfase.

Zo ondersteunen wij u graag met belangrijke vraagstukken als;

 • Totale energiegebruik per jaar in kWh;
 • Hoeveelheid energie per ruimte in kWh;
 • Hoeveelheid energie voor warmtapwater in kWh.

Maatwerk

Met onze doordachte klimaatconcepten willen wij u laten zien wat voor talloze mogelijkheden er zijn. Voor ieder gebouw geld een andere behoefte. Door samen naar onze concepten te kijken en deze door te rekenen in uw project volgen er nieuwe ideeen en nieuwe concepten. Wij staan altijd open voor een gesprek om samen met u tot een optimaal resultaat te komen.

Voor een goed klimaatconcept hanteren wij de volgende uitgangspunten:
– Gebruiker / bewoner centraal stellen;
– Laag onderhoud en beheer;
– Regelbaarheid;
– Bouwsnelheid;
– Lage investeringskosten versus totale bouwkosten.

Met onze doordachte klimaatconcepten willen wij u laten zien wat voor talloze mogelijkheden er zijn. Voor ieder gebouw geld een andere behoefte. Wij staan altijd open voor een gesprek om samen met u tot een optimaal resultaat/concept te komen.

Vertrekpunt voor een goed concept: – Gebruiker / bewoner centraal stellen – Laag onderhoud en beheer – Regelbaarheid – bouwsnelheid – lage levensduur kosten – lage investerings vs totale bouwkosten

Voorbeeld geheel elektrisch verwarmen in een vrijstaande woning:

Omschrijving installatie:

De warmtepomp heeft als energiebron de retour ventilatielucht en buitenlucht. Met de teruggewonnen warmte maakt de warmtepomp verwarming voor de begane grond.

Voor tapwater adviseren wij een zonnestroom boiler. Deze boiler kenmerkt zich door twee elektrische elementen (1 voor op het aanwezige net en de ander direct op de zonnecellen). (photovoltaische zonnepanelen). Masterwatt verzorgt de bovenverdieping van warmte met elektrische accumulatie radiatoren.

Facts:

 • Zeer lage energieindex mogelijk voor bestaande bouw
 • EPC < 0,4 voor nieuwbouw mogelijk
 • Lage investering in vergelijking tot andere manieren van elektrische verwarmen
 • Gebruiker is in charge
 • Verbruik compenseren met PV
 • Vermogensbereik verwarming vanaf 500Watt
 • Totale elektrische aansluiting voor energiegebruik: ca. 6.000watt (excl huishoudelijk)
 • Maakt gebruik van warmte terug win ventilatie ofwel gebalanceerde ventilatie