Comfort en elektrisch verwarmen in recreatiewoningen

Heeft u de afgelopen periode nog de tijd gehad voor een korte break? Bijvoorbeeld in een van de talrijke luxe bungalow parken die Nederland rijk is. Zo’n heerlijk lang weekend of midweek samen met de familie genietend van natuur, de rust en elkaar. Vaak zien we tijdens deze dagen wonderlijke taferelen; bij binnenkomst wordt door de huisgenoten eerst een flinke slinger gegeven aan de kamerthermostaat. Om enigszins genuanceerd het energie verbruik te managen zijn dat tegenwoordig vaak simpel bedienbare kamerthermostaten die centraal aangestuurd worden om tijdens afwezigheid de temperatuur lager in te stellen. Logischerwijs ter voorkoming van onnodig verbruik.

Lees verder Comfort en elektrisch verwarmen in recreatiewoningen

BENG en de voor(oor)delen van elektrische warmte

“Elektrische verwarming met een COP van 1 is de grote winnaar van de nieuwe BENG norm!” Dit viel te lezen in diverse publicaties naar aanleiding van het dinsdag 20 november gehouden congres waar, de uitkomsten van de NTA 8800 bekend werden gemaakt. Nergens werd opgemerkt dat ook het rendement van warmtepompen hiermee stevig is opgewaardeerd! Er heerst op dit gebied veel onduidelijkheid, waardoor elektrische (weerstand) verwarming als minder zuinige variant ten opzichte van warmtepompen kritisch beoordeeld wordt, terwijl beide varianten voor én nadelen hebben. Daarom is het in veel gevallen verstandig om de combinatie te zoeken, waardoor het beste van twee werelden kan worden gecombineerd! Lees verder BENG en de voor(oor)delen van elektrische warmte

De voordelen van vloerverwarming met een elektrische cv-ketel

EEN EFFICIËNTE EN EENVOUDIGE OPLOSSING ALS ALTERNATIEF VOOR ELEKTRISCHE VLOERVERWARMING.

Wanneer een woning met elektrische vloerverwarming uitgerust wordt zijn hieraan voordelen, maar ook enkele nadelen. De voordelen van elektrische vloerverwarming zijn duidelijk; korte opwarmingstijd, te plaatsen direct onder de vloerafwerking en eenvoudig aan te brengen.

elektrische cv-ketelEen nadeel van elektrische vloerverwarming is dat het bij grotere oppervlakten een hoog aansluitvermogen vraagt. In het geval van een woning woning betreft heeft Masterwatt altijd als doelstelling om onder de 3 x 25 ampère aansluitvermogen te blijven. Een grotere aansluiting kost de bewoner namelijk circa €600,00 per jaar extra aan vastrechtkosten.

Elektrische vloerverwarming heeft een vermogen van 140 of van 160 Watt per vierkante meter. Ook wordt het systeem bij grotere oppervlaktes op 1 fase (230V) aangesloten en wordt het maxinale aansluitvermogen snel overschreden.

ALTERNATIEF

Masterwatt adviseert voor grotere oppervlakten vloerverwarming, die elektrisch verwarmd moeten worden daarom een elektrische CV ketel in combinatie met watergevoerde vloerverwarming.

Dit heeft een aantal voordelen:

 • Mogelijkheid om 400V aan te sluiten. (dit scheelt 2/3 van het aansluitvermogen);
 • Toepassen van het vermogen wat er nodig is. Aantal Watt per m2 aan te passen door aanvoertemperatuur;
 • Geen vloertemperatuur-beveiliging nodig;
 • Niet afhankelijk van de wattage per vierkante meter, het vermogen van de ketel kan afgestemd worden op het warmteverlies;
 • De ketel is al verkrijgbaar vanaf 4kW;
 • De ketel moduleert in 6 vermogensstappen;
 • Het systeem is met een eenvoudige/reguliere kamerthermostaat aan te sturen;
 • Eenvoudige montage;
 • Tevens droogbouw vloerverwarmingsoplossingen van 25mm hoog.

Maritime Industry Beurs te Gorinchem

Tijdens Maritime Industry komt de complete maritieme sector bij elkaar in het hart van de waterregio. Presenteer samen met meer dan 500 exposanten uw innovaties aan ruim 16.000 vakbezoekers. Denk hierbij aan vernieuwingen op het gebied van onder andere duurzaamheid, scheepsbouw, reparatie/onderhoud en scholing. Deel uw kennis en blijf ook zelf op de hoogte van de ontwikkelingen in de sector. Maritime Industry is het meest complete platform voor de binnenvaart, zeevaart en visserij. Daar mag u niet ontbreken!

Infraroodpaneel voor systeemplafond

Masterwatt levert een uniek lichtgewicht infraroodpaneel voor systeemplafond

infraroodpaneel systeemplafondMasterwatt heeft een nieuw infraroodpaneel ontwikkeld dat uitstekend toe te passen is in een systeemplafond. Het paneel is licht van gewicht (nog geen 2 kg.) en daardoor eenvoudig te plaatsen in het raster van het systeemplafond. Het paneel is ook voorzien van hoogwaardige isolatie, en standaard aan de onderzijde afgewerkt met een vlakke gepoedercoate witte aluminium plaat. Door zowel de witte kleur als de vlakke afwerking past het paneel in ieder type systeemplafond. De panelen zijn op aanvraag in iedere RAL-kleur te verkrijgen in de afmeting 600x600mm of 600x1200mm.

Plafondverwarming met infrarood is een uiterst geschikte manier om te lokaal en efficiënt te verwarmen. Deze panelen kunnen worden toegepast in kantoren, bij balies, boven wachtruimten en bij kassa-opstellingen.

infraroodpaneel systeemplafondDoor het toepassen van lokale infraroodverwarming kan zowel het comfort van de ruimte verbeterd worden, als een besparing op energiekosten gerealiseerd worden. De ruimtetemperatuur van ruimten kan aanzienlijk worden verlaagd door alleen te verwarmen op de plaatsen, waar mensen aanwezig zijn. Het verlagen van de ruimtetemperatuur levert circa een besparing op van 5% op het energieverbruik voor die ruimte.

De panelen zijn van Duits fabricaat en voorzien van alle benodigde veiligheidskeurmerken en daarmee geschikt voor toepassing in zowel verblijfsruimten als natte ruimten.

Eigenschappen van het paneel:

 • Vermogen 450W
 • Gepoedercoate vlakke witte plaat
 • Hoogwaardige isolatie voor straling naar onder
 • Geschikt voor montage in systeemplafonds 600x600mm
 • Lichtgewichtpaneel van 2,1 kg
 • Klasse IP44, geschikt voor natte ruimten
 • Eenvoudige montage
 • 10 jaar garantie

Bouwbeurs 2017 in de Jaarbeurs

Masterwatt neemt deel aan Bouwbeurs 2017 in Utrecht. BouwBeurs 2017 is van 6 tot en met 10 februari 2017 in de Jaarbeurs. De openingstijden zijn dagelijks van 9.30 – 17.30 uur. Op donderdag is er een avondopenstelling tot 20.30 uur.

Masterwatt nodigt u van harte uit onze stand te bezoeken.
U kunt zich voor bezoek aan de beurs via deze link aanmelden.